20:04
Місячник "Увага! Діти на дорозі!"
До школи без травм

З 20 серпня по 20 вересня 2013 р. в Україні тривають профілактичні заходи "Увага! Діти на дорозі!". "Місячник безпеки" вже став щорічною доброю традицією. З початком навчання на вулицях міст і селищ стає більше маленьких пішоходів. Тому Державтоінспекція обстежує ділянки, що прилягають до територій дитячих і навчальних закладів, і якими проходять маршрути руху шкільних автобусів.
У нашій школі теж проходить місячник "Увага!Діти на дорозі!". У перші дні вересня, щоб нагадати дітям правила дорожнього руху, призабуті за літній період, класні керівники провели пізнавальні й корисні уроки безпечної поведінки на дорозі. Для школярів молодшого шкільного віку заняття відбуваються в ігровій формі. Веселі конкурси і вікторини, тематичні відеоролики й мультфільми допомагають швидко вивчити й запам'ятати, як треба поводитися на дорозі.
За статистикою, основними причинами ДТП, в яких тавмуються діти з власної вини, є перехід проїзної частини в забороненому місці, зокрема крізь перешкоди, неочікуваний вихід на проїзну частину, перехід вулиці на червоний сигнал світлофора, ігри біля дороги. Тому разом зі школярами вчителі вирушають на вулицю, де проводять практичні заняття. Їх навчають орієнтуватися на дорозі. Також показують жести регулювальника й пояснюють їх значення. Діти мають змогу відчути себе справжніми працівниками ДАІ.

Переглядів: 8045 | Додав: Наталія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]