00:28
Ми будем довго пам'ятати і вам забути не дамо
15 лютого офіційно відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
Він має на меті всенародне уславлення воїнів-інтернаціоналістів, вшанування пам'яті мільйонів полеглих співвітчизників. Пройшло багато років, але не проходить біль. Минуле завжди з нами, в нас самих. Відлітають, мов журавлині ключі, роки у вічність... Літа не зітруть в живій пам’яті світлі імена тих, хто віддав своє життя. Саме жива пам'ять, тому що живи ті, хто воював в Афганістані та інших «гарячих» точках. Жива, тому що пам'ять про загиблих свято бережуть їх товариши, їх сім’ї, їх близькі. Жити без пам’яті, без історії – значить зостатися без кореня життя. Ми маємо що пам’ятати, адже, сьогодні – ранкову тишу не розривають кулеметні черги, не проливається кров мільйонів людей.

У нашій школі було проведено мітиннг-реквієм присвячений вшануванню воїнів-інтернаціоналісті на якому були присутня учасники бойових дій в Афганістані, громанськість села.
Учням цікаво було гортати сторінки фотоальбомів, слухати правдиві історії про те, як юнаки сміливо дивилися смерті в обличчя, про втрати друзів-побратимів.
 Колишні воїни-афганці звернулися до учнів із проханням ніколи не забувати трагічних сторінок історії і побажали мирного неба і щасливої юності.
Були запалені поминальні свічки, присутні вшанували память про загиблих воїнів хвилиною мовчання, учні вручили квіти гостям.
Переглядів: 7056 | Додав: Наталія | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]