10:11
Дружба — то найбільший скарб

Маючи друзів, вважай, що ти володієш скарбом.

                                                                                    Г. С. Сковорода

Багато є скарбів: і матеріальних, і духовних. Кожна людина на своєму життєвому шляху прагне знайти своє щастя, що вважатиметься найбільшою неперехідною цінністю.

Щастя буває різним. Для одних щастя — гроші, розкіш. Інші його бачать у сімейному житті, ще інші — у повсякденній роботі. Це все важливо мати. А чи не найголовніше мати надійних друзів?

Філософ, людина великої мудрості, Г. С. Сковорода навчав: «Друг вірний — захист міцний». Справді, як важливо, коли в горі чи радості поряд є той, хто розрадить чи розділить з тобою радість.

17 грудня 2015 року у Страбичівській ЗОШ І-ІІІ ст. був проведений виховний захід «Дружба – то найбільший скарб» у ГПД вихователем Попович Н.І.

Свято пройшло в цікавій, ігровій формі, завітали веселі казкові герої: кіт Леопольд, гномики, які допомогли зрозуміти, що таке дружба, хто такий друг, чому потрібно цінувати дружбу.

Учні декламували вірші, співали пісні, розгадували цікаві завдання. Щоб досягнути  поставленоі мети, Попович Н.І. використовує різні форми й методи роботи, заняття насичене наочними матеріалами, які відповідають вимогам.

   

                                          

Із заняття учні винесли багато корисного: у дружбі треба вчитися бути людиною. І хоч ніхто не застрахований від помилок, головне — уміти їх помічати в себе. Той, хто прагне до самовдосконалення, до самоосвіти, приваблюватиме до себе інших людей, легко знайде друзів. Усім хочеться бачити своїм другом вірну і щиру, духовно багату, всебічно розвинену і красиву людину, гуманну, з відкритим серцем, вогником у душі, для якої головне — приносити людям щастя.

Вчитель дає мудрі поради: пам’ятай, що найвірніший друг — це мати, яка ніколи не зрадить, не проміняє свою дитину на найкоштовніше, готова життя віддати, щоб допомогти у скруті синові чи доньці. Дуже важливо про це пам’ятати, щоб відповідати на піклування матусі ніжністю та ласкою.

Ніколи не буває самотньою й та людина, для якої друг — книга.

Захід проведений на високому методичному рівні. Вагоме місце відведено виховному потенціалу заняття:Надія Іванівна прилучає  вихованців торкнутися душею до краси серед буйних трав і запашних квітів, лісового буяння і тихого плескоту озер.

Чітко і конкретно Надія Іванівна робить висновки: друзі чекають на нас скрізь, тільки треба вміти цінувати дружбу, тоді будеш щасливий сам і принесеш щастя тим, хто оточує тебе.

Переглядів: 1152 | Додав: nelya | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]