17:28
День партизанської слави

День партизанської слави

     Щорічно 22 вересня згідно з Указом Президента України від 30 жовтня 2001 року  в Україні відзначається День партизанської слави. День партизанської слави відзначається як данина всенародної пошани тим, хто в суворий військовий час боровся з фашистами в глибокому тилу ворога, не жаліючи крові і самого життя. 6200 партизанських загонів і підпільних груп, які налічували близько мільйона людей, завдавали відчутних втрат гітлерівським військам на окупованій території, сприяючи просуванню частин і з’єднань Радянської Армії на захід. За мужність і героїзм, виявлені в боротьбі з ворогом, 200 тисяч партизанів і підпільників нагороджено орденами і медалями, 223 з них визнані гідними звання Героя Радянського Союзу.

     22 вересня 2014 року і в нашій школі пройшло відзначення  Дня партизанської слави. Було проведено урочисту лінійку під час якої учні 9-А класу представили інформацію  про сувору правду Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, про героїчні подвиги наших земляків-партизанів, про безцінний дар героїв – мирне небо над головою.

          Закінчили свій виступ учні такими словами: «Нехай День партизанської слави передається з покоління в покоління і надалі, нехай  зберігає в наших серцях такі поняття, як Батьківщина, честь, обов’язок і пам’ять». 
     Хвилиною мовчання було вшановано пам’ять про тих, хто віддав своє життя за нашу рідну землю та проведено покладання квітів до могили Невідомого солдата.


Ми пам’ятаєм, хто в лиху добу
В борні віддав останні сили,
Ми зараз квіти і терпку журбу
Приносим на засмучені могили.


Класний керівник 9-А класу
Лукеча Н. І.

Переглядів: 596 | Додав: Наталія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]