09:43
День ЦО у нашій школі

«Кожен має право на захист свого життя і здоров’я від наслідків аварій, катастроф, пожеж, стихійного лиха… Держава як гарант цього права створює систему цивільної оборони, яка має своєю метою захист населення від небезпечних наслідків аварій і катастроф техногенного, екологічного, природного та воєнного характеру»

«Закон України «Про Цивільну оборону України».

Саме запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного походження і забезпечення зменшення збитків і втрат у разі стихійного лиха, аварій, катастроф, вибухів і великих пожеж – основне завдання Цивільної оборони.

Глобалізація, яка охопила весь світ, є позитивним явищем, але вона, на жаль, породила і таке поняття, як «надзвичайна ситуація». Тому для того, щоб запобігти людським жертвам, щоб захистити своє життя, у загальноосвітніх закладах впродовж навчального року вивчаються правила поведінки і дії при надзвичайних ситуаціях.

В нашій школі 6 травня 2015 року було проведено день цивільної оборони. Цей захід проходив як підсумкове заняття з практичної перевірки рівня знань та навичок, отриманих учнями упродовж року, а також у якості підготовки захисту навчального закладу до надзвичайних ситуацій.

Головними завданнями проведення дня ЦО є:

  • Поглиблення учнями та педколективом теоретичних знань з питань ЦО і вдосконалення практичних навичок дій в екстремальних ситуацій.
  • Практична перевірка здатності учнів реагувати на сигнал оповіщення ЦО, користування засобами колективного та індивідуального захисту.
  • Навчання керівного та командно-начальницького складу організацій і проведення заходів цивільної оборони в школі.

На уроках школярі відпрацьовували навички поводження у надзвичайних ситуаціях – вихід із приміщення школи відповідно до плану евакуації під час пожежі, вибуху, розлиття небезпечних речовин.

На уроках «Образотворчого мистецтва» учні зображували нестандартні ситуації, порушення дітьми правил дорожнього руху, дії населення під час катастроф. На уроках «Трудового навчання», «Основ безпеки», із залученням медичної сестри школи, були проведені практичні заняття, де учні мали змогу зробити ватно-марлеву пов’язку, надати першу допомогу потерпілому, навчитися робити штучне дихання та масаж серця. На уроках «Фізичного виховання» учні провели естафети, тренування, спортивні змагання.

Переглядів: 652 | Додав: nelya | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]