06:10
21 вересня – Міжнародний день миру

21 вересня в усьому світі відзначають День Миру – день глобального припинення вогню та відмови від насильства.

Хай буде мир віднині і довіку!
Хай буде мир й замовкнуть війни злі.
І сльози щастя на своїх обличчях
Відчують всміхнені усюди матері…

У наш час, коли в різних куточках світу лунають постріли та проливається людська кров, це свято особливе. Міжнародний день миру вперше встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 30 листопада 1982 року і відзначався у всьому світі в 3-й вівторок вересня.
У 1986 році в цей день з ініціативи філософа-миротворця Шрі Чинмоя пройшла символічна Хода Миру. Тепер щороку в Міжнародний День Миру люди більш ніж у 100 містах по усьому світі беруть участь у Ході, виражаючи безмовну підтримку прогресу ООН у її роботі, спрямованої на мир в усьому світі. Учасники Ходи несуть прапори ООН чи своїх країн. Вони бачать у цьому можливість для людей усіх національностей, культур і ідеологій сконцентруватися на якостях людського духу, що формують основу для встановлення міцного світу.
В резолюції № 55/282 від 7 вересня 2001 року Генеральна Асамблея ООН ухвалила, що починаючи з 2002 року Міжнародний день миру буде щорічно відзначатися 21 вересня. Асамблея заявила, що День буде відзначатися як «день глобального припинення вогню й ненасильства».
Україна підтримала рішення Генеральної Асамблеї ООН і Указом Президента від 05 лютого 2002 № 100/2002 проголосила 21 вересня Національним Днем миру

.

       

 

 

Переглядів: 472 | Додав: nelya | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]